Good bye Hong Kong

Okej då var dagen här som vi aldrig trodde skulle komma. Dags att åka hem.
Jag vet att jag varit sämst på att uppdatera på länge, skyller på för mycket i skolan och en underbar filippin-resa :)
Ett ställe som jag rekommenderar alla att åka till å jag ska dit igen..om några år.
Efter F så har vi haft en tenta, så nu är skolan helt över. Sen har vi haft middagar hitan och ditan och hunnit med en sista shoppingrunda i shenzhen. Och packat väskor tills jag trodde jag skulle börja grina..
med tanke på att jag kom hit med en halvful resväska och åker hem med två proppfulla och ett tungt å då menar jag TUNGT handbagage så lär jag ju ha shoppat en del?
jag satt å hoppade på min väska igår för att få igen den och funderade starkt på att åka hem i Linus jacka men tillslut fick jag till det å mina stora väskor väger nu 23 kg vardera, HA! im the best :) lagom nöjd faktiskt
lagom nöjd är jag också med min nya frilla, mer än lagom nöjd tom :)

jahapp men nu är det iaf dags om lite mindre än 6 timmar lyfter planet å då är det hasta la vista HK and Hóla Sweden som gäller. Känns konstigt, men bra. Har sagt hejdå till alla och är redo att åka hem, men komma sakna livet här. Alla människor som fått en plats i hjärtat, festerna, shoppingen, student halls tom. Jag kommer nog sakna mycket, det känns värre att åka härifrån än från Sverige faktiskt. Fastän det var jobbigt så visste man att man skulle få komma tillbaka, men alla människor man lärt känna nu är utspridda världen runt vilket är kul för då kan man hälsa på, men man vet aldrig när man kommer se dom igen. Speciellt Claire, hon är som min stora syster...lilla syster enligt mig men eftersom hon är äldre så får hon väl vinna då :) men Korea är rätt långt, som tur var ska jag leta reda på ett jobb å en karl åt henne så att hon kan komma å bo i Sverige inom snar framtid...hah usch vad hemskt det låter.
Nej så det har varit riktigt jobbigt å säga hejdå men nu är jag redo att åka hem, no more crying.
Bara se fram emot att få träffa alla hemma, och gud vad jag ser fram emot det! Helt sinnesjukt vad ni är saknade :)

Sweden here I come! :)

You had me at Hello

Tentaplugget har satt igång och har följande tentor att se fram emot
- Fire Services 10/12
- Operation and Maintenance 12/12
- Built environment 20/12
Känns väl lite mindre roligt att behöva plugga och jag känner absolut ingen motivation. Har ju lite andra saker att se framemot, som Filippinerna. Jisses, haha förstår inte hur vi ska hinna med allt.
Natten till den 23:e åker vi hem. Klockan 22:50 tror jag planet lyfter (hk tid) och innan den 22:a ska vi ha hunnit med 7 ljuvliga dagar i Filippinerna, 3 tentor, 1 shoppingresa till shenzhen och jag ska klippa mig samma dag som vi åker hem.
Plus packa till fille, packa upp från fille, packa ner allt som ska med hem och slänga massa skit.
Ajustja sen ska jag hinna med å handla lite övriga grejer som jag vill ha med mig från Hong Kong, haha tidsoptimist, javisst! Så jag har egentligen ingen tid att sitta här och skriva blogg alls, men jämt när man vet att man måste göra något tråkigt så vill man helst göra allt annat utom det. Som sova (vilket jag gjorde ungefär hela dagen igår..plus fem timmar shopping) å städa. Men har faktiskt varit effektiv i 2 timmar och nu har vi beställt hemkörning, sallad sallad sallad! Kyckling sallad till och med. Kul att vi hittade det stället 2 veckor innan vi ska åka hem.

Det har blivit lagom mycket utgång denna vecka, 3 dagar i rad har vi klarat av. I onsdags var vi i Wan Chai (ladies night), torsdagen blev det LKF (ladies night) och på fredagen återigen till LKF för att fira Olivers födelsedag. Två dagar gratis och en dags betalning kvittade ut sig rätt bra. Och nu har jag nog varit sista gången i LKF, förmodligen. Finns ett tillfälle till då vi räknat ut att vi kanske hinner med en sväng dit och kunna säga hejdå till alla men då har dom flesta redan åkt iväg på äventyr eller hem. Så i fredags får nog ha räknats som den sista gången.
Fick lite smått panik igår när vi tänkte på att det är egentligen bara en vecka kvar i Hong Kong eftersom en av resterande 2 vckor kommer vi vara i Filippinerna. Känns tragiskt, fast bra. Riktigt blandade känslor.
Jag kan inte förstå att det är över, samtidigt som jag ser fram emot att få komma hem och träffa alla som jag saknat sönder mig efter. Men samtidigt, å säga hejdå till folk man i princip har bott med i 4 månader, det känns så himla tungt.
Kommer gråta, det är ju garanterat. Haha fast det är alla redan förberedda på :P
Konstigt egentligen för jag grät inte när jag åkte, men då var man så spänd. Nu vet jag ju vad jag kommer hem till...Fagersta. Kan inte förstå att jag kommer flytta tillbaka, om inte ens för ett litet tag. Känns konstigt, fast bra konstigt faktiskt. Skönt att bo hos mamma å peppran och eftersom det handlar om MAX 6 månader så tror jag att det är det bästa. Vill ju inte bo i Västerås heller och måste ju ta min examen nu. Galet!
Men sen vill jag iväg, vidga vyerna. Sverige först, få lite erfarenhet och sen iväg någon annanstans kanske. U never know.

Måste ju tjäna pengar så att jag kan hälsa på alla som man lärt känna, dyrast blir ju Kiki och Claire. Men planerna har redan börjat, behöver bara det eknomiska stödet för mina planer, haha.

haha vi gjorde oss förresten på ett försök att beställa pizza i torsdags och självklart fick jag ringa. Haha slutade med att jag fick stava mitt namn, upprepa mitt telefonnr 7 gånger, stava till gatan vi bor på (som inte är den längsta i världshistorien) plus stava till Polyu student halls of residence. HA! lagom glad jag var, då hade jag inte ens fått beställa pizzan. Tillslut fick Ulrika ta över och jag sprang och hämtade en av vakterna  som fick översätta på kinesiska vart vi ville ha våra pizzor. Sen gick det fin fint och pizzorna fick vi, men idag är det inte jag som beställer. haha
när jag ändå är inne på mat så kan jag säga att jag kommer länsa julbordet som jag ska på den 23:e på all potatis som finns, så Linus varna din mamma haha. Och sen var vi och åt den godaste Brazilianska buffen någonsin (inte för att jag provat någon annan) i fredags. Dödsgott! åt så jag kunde rulla fram i LKF sen.
Well spurt plugga i en halvtimme sen mat.

borde bli en mat-blogg det här... hahaha

Brazilianska buffe kvällen


Olivers födelsedag

i said BRR its cold in here!


Poker face

det har jag inget haha :)
sist då skulle vi ju iväg å kika på delfiner, hmm fick inte se några! lagom besviken, men nästa lördag blir det Boracay, å för er outbildad jäklar så ligger det i Filippinerna. Haha eftersom jag själv är så high på geografi..å Afrika är ett land?
men dagen efter hade vi iaf en mycket lyckad sightseeing, för en gång skull.. inte blivit så lyckade turer. Hakka byn är ju ett stort fett exempel som vi blir påminde om lite var och varannan dag av folk som tycker att det var mycket roligt.
Men sist klättrade jag och Linda, hennes mamma å syster upp på ett berg sen gick vi till ett vattenfall, hur fint som helst! :) Nu är det nog slut på sightseeingen, rätt skönt.
Igår var det utgång, var i Wan Chai och utnyttjade det mkt lyckade konceptet Ladies Night. haha det är nog det vi kommer sakna mest ;P Gratis drinkar å inträde är väl aldrig fel?
Ikväll blir det ugång igen fast denna gång i vårat älskade LKF. Samma gäller ju där, ladies night :)
Bra att dom valt olika dagar för dom olika party ställena. Ska nog bar-hoppa lite idag och sen gå till nån club som dom andra var på förra torsdagen då jag var sjuk.
hade prov idag också, hmm hur det gick? jaja snart hemfärd. haha
klarade fire service provet iaf, wiho.

sen har vi styrt upp lite med vårat exjobb också, bara lite telefonsamtal och mejlanden som ska göras. men vem vet det kanske blir riktigt bra, hoppas går ju :)
vilket betyder att jag kommer ha hela våren fullpackad med skolsaker, men det kan det vara värt. Examen here i come.
Nej nu ska jag leta reda på lite mat och sen dags att fixa iordning sig kanske :)
PUSS

å mest glad är jag förresten för min mammas skull, tummen upp för Seco ibland ;P



RSS 2.0