Public holiday

tjabba tjena hallå, segt med skrivandet här.
vad har hänt sen sist?  fest, mycket strand och lite plugg.
det är i huvuddrag mitt liv för tillfället, fått medecin också för att jag åkt på det jag brukar åka på lite då och då.
tre år sist, men medecinen här är nog lagom stark då jag bara behöver äta tre dagar och är ständigt trött.
imorgon är det ph och alla går i princip ut idag....utom jag och lea.
vilka tråkiga människor vi är va? haha men jag skulle nog somna dansandes.
idag var vi på intervju med lite mainland kineser som ville veta allt om sverige och passande nog var vi på ikea.
åt köttbullar å potatis, gissa om det var gott? inge ont om ris, men Majken man kan tröttna jag lovar.
köpte kaviar idag på ikea, och marabou choklad. men choklad går jag ingen nöd på då dom har riktigt riktigt god mörk choklad med hallon i, nästan så att jag funderar på att köpa med mig lite hem... hem ja. Det är ett tag kvar tills dess, och ändå känns det som att tiden flyger förbi vissa dagar..

Vi har lite och göra då å då i skolan men inge farligt än. har dock mitt första prov i mandarin den 16:e oktober, men det ska nog gå bra. fick ett kinesikt namn idag också Su fei fast med lite tecken över.. som vanligt så tror dom att mitt namn är Sofia. haha jag kommer aldrig bli av med det.
Angelica Sofia står det på alla mina dokument och bara för att Sofia är lättare att uttala så tror dom att det är mitt namn..

Nej nu är jag trött, beachen imorrn sen se fyrverkerier för 40 miljoner HK$ :D

bye

Tyfon Hagupit

Jahapp då var det dags för ännu en tyfon på besök, denna gång så slapp vi skolan vilket var riktigt skönt. Dock missar vi våran mandarin kurs, och det är ju den enda kursen som jag gillar. Men ingen har väl någonsin tackat nej till en ledig dag? Fast helt lediga har vi inte varit, hade en lab imorse. Vad kan jag säga om den?
Förstog ingenting, utrustningen var trasig men vi fick B+ ändå. Så det här med universitet och svårighetgrad i Hong Kong är nog överskattat.

Vi håller på och planerar våran Bejing resa förfullt också, verkar som att visum kommer gå på ca 1300 HK$ vilket är rätt dyrt med tanke på att det borde ligga mellan 200-600. Som tur var fick jag lön, så den kommer nog gå till Bejing.
Vi blir 4 eller 5 tjejer som åker, ska bli så himla roligt!
Sen ska vi dra en repa till ett jätte bra shoppingställe innan..inte för att jag inte shoppar.
Förlåt mamma, men jag spenderar rätt mycket pengar på det. Men det är riktigt billigt här, hittade en Esprit outlet där jag hittade mig en och annan klänning. Och det är ju inte ens fejk men billigt ändå haha.

Skolan har i alla fall satt igång nu så vi har lite att göra om dagarna, Men vi längtar redan tillbaka till första veckan som i princip bestog av strand, fest, strand, fest, strand, shopping, fest, strand...
Det var tider det. Sover dåligt gör jag igen också, kanske pågrund av tyfonen? Eller på grund av halsont.
Börjar vänja mig lite väl vid luftkonditioneringen, såpass att jag inte behöver ha den på och sover med filt ändå.
Fast det är 25 grader om kvällarna.

Men nu blåser det riktigt mysigt ute. Längtar efter ett stort täcke, en bra bok och kanske en kopp te? Men att dricka te här är ju som att be om döden, för det är ju inte tillräckligt varmt ändå..Kanske om man är inne på en galleria för där gillar dom air-conen rejällt och snålar inte för fem öre.

Nej men oroa er inte för tyfonen, vi är ju vana kineser nu. Lea har till och med använt jeans en dag! då jäklar hörrni.
Nu ska jag äta lite av godiset som vi bunkrat upp med....JUMEY!

kan ni se att jag är lycklig?:)

Addicted

There's a storm in my head
And it rains on my bed
When you're not here

I slutändan är det bara du och ingen annan som kan leva ditt liv, vad du väljer att göra med det är helt upp till dig själv.
Varför är det så lätt att säga men svårt att göra?

Skolvecka

Igår hade jag min första lektion i puthongua (läs mandarin) vilket var hur kul som helst, jag tror att det kommer vara den roligaste kursen. För jag är inte så jätte nöjd med dom andra kurserna, dom är okej inge fel egentligen men hade hellre velat läsa om Hong Kongs byggnader, samhället eller något liknande.
Men hey, jag ska inte klaga jag är ju faktiskt här!

Det är redan onsdag och veckan bara flyger förbi. Lea har gått och blivit lite sjuk så vi var och fixade medicin till henne igår. Kostar 15 HK$ att gå till skoldoktorn och dom slänger på en piller, Lea gick hem med 3 olika sorter rikare.
Och idag är det min tur att knalla dit, ska skaffa något åt mina mer än 25 myggbett som inte kliar så skönt på kroppen.
Förstår inte varför dom ska gilla mig så mycket, och jag har inte sett en enda mygga sen jag kom hit. Kanske är kackerlackebett istället, för dom har vi sett. Dom som vi sett inne är inte lika farliga som på första boendet, men går man ut på kvällen så kan man se hur det springer små varelser över vägen. Det är riktigt äckligt, dom är så snabba och nej fy. Får rysningar bara nu.

I helgen har vi inget speciellt planerat, kanske blir utgång på fredag. Vore trevligt med en middag och bara lite tjejsnack. Ska nog shoppa lite på fredag också, har inget att ha på mig. Stackars mig, haha.
Sen ska det letas hotell till mamma och flygbiljetter till Bejing för mig och Lea. Vi blir nog några tjejer som åker upp tillsammans. Ska bli hur kul som helst :)

Byyyye

Fredag, lördag, söndag

Nu ska det bloggas lite seriöst, mest för mammas del :)

I fredags möttes jag, Lea, Ulrika, Emelie, Linda och Claire för att träffa Claires host'-dad som tog med oss på en jätte rolig dag. Vi åkte till Lama island och där klättrade vi runt på berg och fick se fina utsikter. Svettades gjorde vi också :) vi såg bananer, spindlar och tempel. Det var faktiskt hur roligt som helst och nu har vi fått se ännu en ny del av Hong Kong.
På kvällen gick vi ut och åt sen åkte vi in till LKF igen.
På vägen dit så blev vi påminda om att vi fortfarande är svenskar.
När man åkter taxi här så måste man ha bälte på sig men det är det ingen som har. Sen får man inte vara fler än fyra, men det är alla. Så vi var fem tjejer i taxin när plötsligt en polismotorcykel glider om oss och stannar precis framför oss. Helvete tänkte vi och innan någon förstått nåt så låg Ulrika på golvet och gömde sig och sa åt oss alla att sätta på bältet. Taxichauffören fattade ingenting och sa åt oss på knackig engelska att lugna oss, att allt var lugnt och att polisen skulle stanna någon annan. haha och det var ju också fallet.. men det var mycket roligt och bildbevis finns :)

sen blev det en relativt lugn utgång som slutade på dragon eye, inte mitt ställe direkt plus att jag tappade mitt bästa läppglans så jag var nog mindre nöjd den kvällen. Bara knalla till affären och köpa ett nytt eftersom jag bara tog med mig ett.

På lördagen drog vi oss upp ur sängen och begav oss till Repulse Bay för lite sol och bad. Det skulle bli 38 grader, men det var bara 37... haha. Så man kan väl säga att det var lagom svettigt. På kvällen gick vi ut och åt på ett thaiställe. Hur gott som helst och så delade man med varandra så det var kul. Sen blev det bio, var 9 tjejer som gick på Mamma mia.
Jag tyckte att den var ännu bättre denna gång, hur är det möjligt? Grät tom en skvätt, när meryl streep sjunger för sin dotter i filmen. Haha alla tjejerna på våran rad grät, å det var vi som sjöng med mest också. Stackars alla andra biobesökare...

På söndagen steg vi upp riktigt tidigt och åkte till Big Wave Bay, och det var underbart! äntligen så rent vatten så att man kunde se fötterna och vit och len sand. Dit kommer vi nog åka fler gånger, underbart var det. Kryllade av poliser där när vi kom, det hade hänt nåt på natten. Men det var lugnt på dagen.
Det sägs också att det ska vara jätte vågor där på vintern men det fanns några små i alla fall så vi hyrde en liten surfbräda haha. Jag kan väl säga att jag var sämst haha.
Sen på kvällen gick vi för att kika på Mid-Autum Festival vilket inte var som jag trodde, förväntade mig massa lyktor som folk gick runt med. Men vi var nog på helt fel ställe..
Sen åkte jag och Lea till LKF och tog en liten drink och snackade skit. Mötte upp några av killarna, varav en fyllde år. Men det var inte så extremt kul så vi drog hem runt fyra. Vilket är tidigt för att vara här..

Nu har jag sovit i 72 timmar ungefär och är fortfarande trött. Imorgon är det dags för skolan igen och jag och Lea ska gå och kolla upp resa och visum till Kina. Det ska bli så kul, kosta vad det kosta vill för det finns 3 saker jag inte åker hem utan att ha sett/gjort...
- sett kinesiska muren
- sett förbjudna staden
- macao tower 233 m :D



dags att fixa i sig lite mat. och hämta tvätten :)

saknar er därhemma! Speciellt Elin <3

OJ

jag har varit riktigt riktigt riktigt dålig på att uppdatera, inte berättar någonting om våra äventyr från helgen.
Idag ska vi till Big Wave Bay där dom utlovar riktigt stora vågor! hoho jag hoppas verkligen att det stämmer :)
sen ikväll äre Mid-Autumm festival vilket ska bli kul. Alla tänder massa papperslyktor och svingar i luften.
Vi har också sånna lyktor, fick dom av Claires Host-pappa, vilket jag heller inte berättat om!
ojoj imorgon är det röd dag så då ska jag berätta om en dag i taget för det här har varit en BRA helg.

Och igår var vi på mamma mia, jag fick precis samma lyckokänsla som sist. Och jag grät denna gång, haha det gjorde alla fyra tjejerna på våran rad. Dom andra på raden framför var lite hårdare och kunde hålla sig.
Men den låten när hennes mamma sjunger med henne, oooh vad jag saknar min mamma.

Nej nu måste vi verkligen åka, det är alladeles för tidigt för en söndag dock. Men vad gör det...
Solen och brännan HERE WE COME!

Välkommen

underbara söta lilla tjej bäbisen som jag hittills döper till Michilini för att mamma sa att hon var så söt, rund och knubbig :) Men så fort hon fått ett namn så ska hon slippa sitt tillfälliga
Så glad! Kusin igen, och efter det 7:e året så föds det ytterligare en tjej.

Det ska firas ikväll :) och klockan 00:00 ikväll så ska Lea sympatifira att jag och Linus har en månad haha :)
För det är värt att fira baby! Det och den andra babyn hihi


Utflykt

Snart ska vi iväg på utflykt med alla utbytesstudenterna, ska bli hur kul som helst. Vet inte hur många vi är men alla som jag pratat med ska med.
Igår tog vi det lugnt. Var ut och åt (jag, Elin, Lea) sen åkte vi till Tempel Street Night Market där dom hade allt möjligt krimskrams men massa roliga småsaker som man vill köpa med sig hem.. men det är ju några månader kvar tills dess. Fast det känns inte så långt kvar till 19:e september och då har vi varit borta en månad, så tiden flyter kanske på rätt bra ändå? Men saknaden efter er hemma är stor..

Sen ikväll är det någon kille som fyller år så det blir nog utgång, Men vi ska nog boka bord och gå ut och äta riktigt god mat någonstans, men vi får väl se hur det går. Jag saknar kött. Lever på kyckling och räkor, inte för att det är något fel på det. Men en riktigt köttbit med beasås skulle inte skada... ojoj nu glider jag iväg i matpratet igen, det är lätt hänt..
Men ätit gott flera dagar i rad nu så jag ska sluta klaga.

Däremot har jag t´räningsvärk så det heter duga idag, vilket aldrig är fel även om det är lite smärtsamt.

Inatt vaknade jag av en insikt som var riktigt skrämmande, som tur var somnade jag om snabbt så att jag slapp fundera något mer men idag spinner hjärnan som en mus i ett hjul. Det är en skrämmande skön känsla, beroende på hur det slutar.

Tempel Street market

Fredagen

Idag har vi spenderat hela dagen med att shoppa. Jag tränade på morgnen när Lea hade lektion och sen begav vi oss iväg till Mong Kok. Det inhandlades en hel del, tre par skor för min del. Och en klänning, shorts, ja och lite annat nödvändigt. Men skorna var verkligen nödvändiga eftersom jag inte hade med mig några partyskor!!

Nu ska vi försöka ta oss ut och äta, utan att hamna på en pub eller club. Det ska nog gå bra,
Imorgon ska vi iväg med alla utbytesstudenter på nån tripp sen blir det utgång på kvällen.
Ska åka buss hela dagen imorrn så att undvika alkoholen är nog en rätt smart idé.

Nej dinner-time.
PUSS


Lugna gatan my ass

Så igår var jag lite kaxig och sa att vi bara skulle ut och äta och sen gå hem igen. Men den planen ändrades väldigt raskt. Vi träffade två norska killar som jag, Ulrika, Linda, Lea och Amanda gick ut och åt med. Dom beställde in lite öl och det fortsatte på den vägen. Vi åkte till Wan Chai där vi hittade en mysig pub med live musik.
Det var hur trevlig som helst och jag drack den godaste strawberry daiquiri som jag någonsin druckit.
Det var rätt lugnt eftersom jag pimplade vatten som en svamp. Värmen här tar död på en, eller nej inte värmen utan fuktigheten.

Men det var hur trevlig som helst och ikväll ska vi tillbaka till Wan Chai med Pauline (trevlig holländs tjej), Elin (trevlig svensk tjej), Clare ( underbaraste tjejen någonsin från Korea, som jag håller på och omvandlar till svensk) och våra svenska compadres.

Var inte orolig mamma, vi håller ihop mycket bra allihopa :D nej nu ska vi iväg på lektion, lite lagom såhär klockan 3 på eftermiddagen.



Tacka..

..detta land för skruvkorkar. Det är något av det positiva som vi upptäckte idag.
Så nu sitter jag och Lea och njuter av livet.
Snart ska vi skruda om till något mer vackert och sen ska vi ut och äta med lite folk.
På torsdag blir det nog fest, men idag blir det lugna gatan.


Första riktiga dagen i skolan idag och den var väl lite kaosartad. Först låg vi hela dagen vid poolen, sen efter en delikat (HA!) måltid och några längder i poolen så skulle vi ha engelska. Det verkar helt okej och vi blev utfrågade hundratals frågor om vart vi kom ifrån och vilka vi är. Men det är rätt roligt, vissa konstiga frågor som inte behövs nämnas nå mer..
Sen skulle vi ha våran första lektion i Putonghua som är Mandarin (kinesiska) men den börjar visst inte förrän vecka tre å tji fick vi. Den kursen som vi faktiskt sett framemot rätt mycket.


Jahapp och det är typ allt som hänt idag. Vi lever bra, pluggar på kvällarna och solar på dagarna. Idag regnade det dock lite. Hoppas på finare väder imorrn då kanske det blir playan igen. På fredag ska vi på egenplanerad utflykt till Lantau där det ska finnas finfina stränder och på lördagen ska vi iväg med alla utbytes studenter på nå jippo, ska bland annat till Stanley market, Repulse bay, Victorias peak... å nå mer :) så ser helgen ut


Elin Persson



Utan dig är jag ingenting, saknar dig så otroligt mycket. Vi har gjort allt som man kan göra tillsammans
och du finns alltid där för mig, alltid.
När jag kommer hem har vi varit ifrån varandra ett år förutom en liten stund på sommaren. No more säger jag!
Denna kvinna är värd det bästa och jag ser upp till henne så himla mycket.
Love u

Dim Sum

Idag började jag skolan, det var faktiskt rätt kul. Men ska inte läsa den kursen som jag hade idag, påminde alldeles för mycket om produktionen som jag redan läst. Orka läsa samma kurs igen, när den dessutom var extremt tråkig.. eller okej läraren var rolig men nej inte två gånger.
Engelskan var begripbar iaf så det var skönt.

Sen gick vi och slappade i några timmar vid poolen, jag tränade för första gången. Simmade 1,1 km, det var riktigt skönt.
Det var i alla fall mer frivillig träning än då vi har sprungit upp å ner för beachen som galningar för att det har varit så varmt i sanden.

Sen var vi och åt DimSum med min buddy, leas buddy och wilfred. Det var gott men annorlunda :)
Nu ska vi iväg å shoppa med lite folk
byeeee

RSS 2.0