Lay all your love on me

It was like shooting a sitting duck
A little small talk, a smile and baby I was stuck
I still don't know what you've done with me
A grown-up woman should never fall so easily
I feel a kind of fear
When I don't have you near
Unsatisfied, I skip my pride
I beg you dear

Don't go wasting your emotion
Lay all your love on me



http://www.youtube.com/watch?v=qOZfe6c0OQw&feature=related


L.A <3

Tvättstugan

Okej, det här är andra gången under mycket kort tid som jag tar mig till en offentlig tvättstuga. Denna gång med Lea som min tappra kamrat, hon är en van tvättstugemänniska och vi hade förväntningar på att klara detta galant..
men som sagt, Hong Kong är inte som hemma..det har vi redan märkt men idag fick vi halva StudentHall att hjälpa oss, haha. Det började med att vi mosade in våra kläder och sen upptäcker vi till vår fasa att dom tvättar i 95 grader, då skulle ju våra kläder inte ens passa vårat lillfinger ungefär. Så med rädsla att det skulle krypa lyckades vi engagera ungefär halva personalen som jobbar här. Allt från vakter, elektriker till receptionister. Tillslut kom dom fram till att detta är normala grader och att dom aldrig haft klagomål så vi fick vackert tvätta våra kläder..
Nu sitter vi på rummet och biter våra naglar av nervositet, haha jag kommer inte veta om jag ska skratta eller gråta om kläderna krypt till dockstorlek.
Lea hon bearbetar det hela med att ta en dusch haha.

Ja och våra vänner i rummet brevid då? Ja inget ont om dom, men hittills har dom låst oss ute 2 gånger, väckt oss ungefär 4 men annars är dom jätte trevliga.
Lika bra att tro gott än så länge iaf :) haha.

Nej nu är nog tvätten snart klar, så det är upp till bevis. Annars måste vi ju gå å shoppa våra stackare.
..men jag har ju minnen med mina kläder...

PS Lea det tekniska geniet har fixat varmvattnet, wiho

Victorias Peak m.m

Igår var jag och Lea först till Repulse Bay igen, passar på att sola och bada nu när vi har tid :)
Sen åkte vi och träffade våra buddies och min buddies kille som tog oss till Victorias Peak. Hur fint som helst.
Först gick vi på Madame Tussaudes och det var riktigt roligt, såg lite nya gubbar från sist när jag var i London.
Sen idag så blev det playan igen, fast denna gång Stanley Beach. Bilder kommer närsom på bilddagboken :)

Ja sen har vi inte gjort så mycket mer. Det har flyttat in två brittiskor i rummet bredvid som hade låst oss ute från toaletten imorse, haha men nu är det problemet löst.

Idag åt jag nog det äckligaste jag någonsin ätit, eller rättare sagt jag åt inte. Jag tittade på det och la det åt sidan, men det positiva? Ja riset var gott. Och det jag åt till lunch var riktigt riktigt gott.
Haha så jag antar att det går på ett ut :)

Vi ska iaf köpa köksgrejer på söndag så att vi kan laga mat, för det behövs! Så här kan vi inte ha det, vi måste ju äta.
Och annars då? Jo, det kliar i shoppingfingrarna, jag saknar folk där hemma som min familj, släkt, Linus och dom bästaste bästaste vännerna.
Önskar att ni kunde vara här allihopa, fast ändå inte. Det här är ju mitt äventyr :)
Men att få se er någon dag då och då skulle ju inte direkt skada.

Well på måndag börjar skolan, ska bli skoj tycker jag :) Nytt folk, nya erfarenheter.
Imorgon ska vi träffa massa utbytesstudenter, vilket ska bli jätte roligt. Träffat två svenskar och en norsk hittills.
Fest imorrn? Kan bli :)

Take Care!



Repulse Bay

jahapp nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera, får skylla på att så fort jag suttit vid datorn så har jag haft fullt upp med att prata med alla nära och kära hemma.
Nu har vi i alla fall flyttat in i vårat studentboende och det är helt okej. Ska slänga upp lite bilder sen :) fick dessutom ta en tripp till ikea för att inhandla kudde och filt och lite andra nödvändiga saker..
Har köpt en ny kamera idag så nu kan jag ta lite kort, hittills har jag snålat på Leas.
Idag var vi till beachen för första gången, Repulse Bay var namnet, och den var helt okej. Skönt att få sola och bada, men vattnet var inte så blått som det ser ut på bilderna vi tog från Ocean Park.
Men det gick helt klar att bada, eller vi hade inget val när det var ca 34 grader varmt.
Med oss hade vi också Ulrika, Emelie och Linda. 3 tjejer från våran skola.

Imorgon blir det nog att dra till stranden igen och sen på kvällen ska våra buddys ta med oss till Victorias Peak, känd för sin utsikt över hela Hong Kong. Ska bli riktigt kul.
Men jag är helt slut klockan är riktigt mycket.. hittills har vi iallafall konstaterat följande:

- Paraplyet är en kines bästa vän, användas i alla väder sol som regn
- Maten är ett faktum som vi måste vänja oss vid
- Dom ogillar mjuka sängar, detta har vi lärt oss av erfarenhet
- Näsdukar användes flitigt
- Dom gillar att titta ut och gärna fotografera bikiniklädda solande svenskar
- Man får inte röka någonstans knappt (jippi tycker vi)
- Det är billigt billigt billigt att shoppa

ja och listan kommer nog fyllas på sakta men säkert efter hand.
Nej dags att ladda kameran och krypa till sängs.

PUSS


åh regnet det bara öser ner..

Jahapp idag har jag och min resekumpan inte fått mycket gjort. Igår blev vi varnade för att det skulle komma en tyfon inatt och att vi skulle hålla oss inne. Men den kom aldrig inatt så nu har vi fått höra att den ska komma snart, men utanför regnar det bara litegrann. Ungefär som det har gjort hemma hela sommaren utom två veckor, så vi är inte nå rädda vi inte :) Däremot försöker vi fördriva tiden lite med att lägga upp bilder på http://actionj.bilddagboken.se och leas facebook. Sen har jag skickat mejl till hela släkten och varit in några gånger på facebook...lea några fler ;) haha

Så man kan väl säga att vi har lite tråkigt, men vi klagar inte eftersom vi inte törs gå ut ändå så. Nyss fick vi se på internet att den är på väg in över kusten, ser inte nå farligt ut men vi skulle aldrig sätta våran fot utanför hotellet. Inne är man säker, det är ute som saker kan hända. SÅ oroa er inte, vi håller oss inne med stänga dörrar och fönster.
Tyfonen Nuri heter den och hela staden är stängd, flygen inställda och MTR (tunnelbanan) går men färre resor.
Vi har laddat upp med chips, godis och dricka sam lite vindruvor såklart :)
Det här är rutin för dom så vi fick lite tips igår.

Det finns inte så mycket att berätta nu med tanke på att vi inte gjort något mer än att uppdatera allt. Men igår kollade vi upp lite saker vi ska göra och har hitta massa spännande utflykter som vi ska på :) sett lite saker som vi ska ta med våra föräldrar till också. på tal om föräldrar (för dom har vi faktiskt saknat lite, i alla fall då vi bodde på det där hemska boendet) så finns det många jag saknar. Önskar att alla kunde vara här och se hur vi har det :)
Så fort det blir fint igen, imorrn sägs det, så ska vi ta oss till Ocean Park & Water World, där det finns massa akvarium, pandor och massa saker att roa sig med en hel dag.
Sen skulle det bli 33 grader å strålande sol på söndag-måndag (längre har vi inte sett) så då funderar vi på att dra till repulse bay för lite havsbad och sen ligga å steka vid poolen där vi bor :)
låter inte helt fel va?

men nej nu ska vi nog traska ner till hotellrestaurangen och äta en bit, börjar bli hungriga.

Over and Out



L.A - behöver jag säga att jag saknar dig?:)


Hong Kong

Igar var vi lite uppspelta over dom obetalande gasterna som vi hade pa varat rum sa idag berattade vi det for vara kinesiska vanner och da fixade vi ett nytt boende. nu bor vi pa ett guesthouse som ar lite dyrare men sa mycket fraschare, vi har till o med vagat duscha vilket var riktigt efterlangtat haha.
helt sjukt att man kan langta sa mycket efter en dusch.
Idag har vi iaf varit och kikat pa varan skola och dar vi ska bo. Den 25:e far vi flytta in och tills dess sa bor vi har.
sen efter att ha kikat pa det sa var vi till harbor city, en galleria precis vid hamnen. och tro mig nar jag sager att dom hade alla marken man nagonsin vill ha. det var ratt dyrt och allt var jatte fint, men det var rea i alla affarer. visste inte att gucci, mulberry, dolce gabbana, luis vuitton m.m kunde rea ut sina saker. haha men som sagt sa tittade vi bara, shoppa ska vi gora senare. Sen var vi till ladys market och nagon annan marknad :)
allt detta i 33 graders varme, sa gissa om vi svettades.
sa jag har blivit en riktigt kines som gar med nasdukar och torkar mig i ansiktet hela tiden, haha och lea bara skrattar at mig. hon svettas minst lika mycket men vagrar anvanda nasdukar. alla kineser gar runt med det och paraplyer for att gomma sig fran solen. jag och lea traskar rakt ut i solen och folk tycker att vi ar knappa.
igar sa at vi ju lite mindre god mat och idag hade vi inte sa mycket att valja mellan sa vi valde en bakad poatis, den var ungefar lika stor som tva farsk potatisar med massa majonas i. varan tur med maten har inte vant, men imorrn vill vi ha ris vi ville ha det idag ocksa men det fanns inte pa stallet som vara buddies tog oss till.. sa ikvall sa var vi tvungna att ata pa macD eftersom vi holl pa att hungra ihjal a det var precis vad vi var sugna pa. haha men vi ska ta tag i den kineska maten, lite skramda ar vi dock eftersom idag sag vi insidan pa en komage vilket dom tycker ar jumey..behover jag saga att vi inte instammer?
Leas buddy ar ocksa med nu. hon ar ocksa trevlig, men deras engelska ar inte den basta. fast det gor inget, vi ska nog inte skryta om vara kunskaper heller. men vi kan nmog vaga pasta sa mkt att vi ar battre iaf.
imorrn ska vi nog slappa lite och jag ska inforskaffa mig ett par solglasogon och lea ett par battre skor hihi.
ikvall ar det en tyfon varning och inatt kommer den vara som storst, nr 8. vilket ar lite laskigt tycker vi, alla haller sig inne och typ inte gor nagonting,. dom behover inte ens jobba :)
men vi har bukrat upp med vindruvor och vatten sa vi ska nog klara oss...och nan alkoholdryck som vi hittat :)

hoppas ni har det bra dar hemma! PUSS

Allt börjar bra...NOT

Flygresan gick bra, sov mig genom hela som vanligt ungefär. Lea lyckades också sova.
Lite halv äcklig mat som vanligt men det gick mycket bra, fanns massa filmer att välja mellan men jag såg inte en enda, bara soooov. Så skönt :) Virrade runt lite på heathrow men det gick också bra.
Väl i Hong Kong så blev vi hämtade av min buddy Wyness åä hennes kille Wilfred.
Dom är hur trevliga som helst, åkte buss med oss å lärde oss lite om HK.
Tog oss till ett hostel (som vi valt själva) som visade sig kanske vara väldigt mycket under den standard som vi är vana vid. Skyndade oss för att inhandla hårspray för lite insektsdödande. Fyyyy tusan vad jag hatar kackerlackor.
Men ananrs är allt jätte bra, verkligen :)

Vi fick våra väskor, vi har skrattat till döds när vi åt med pinnar och det är varmt som i en ångbastu. Nej nu underdrev jag det är varmare än varmast. å Klibbigt, men riktigt härligt ändå :)

Imorrn ska vi leta nytt boende tror vi, kommer inte få en blund inatt :)
Well nu är klockan halv tolv så vi borde sova :)

Älskar er alla.

Och DU måste komma å hälsa på mig, jag saknar dig till döds redan

Cause i'm leaving..

..on a jetplane.
To day is the day, dagen D.
Nu ska jag packa ner datorn och bege mig mot arlanda om en halvtimme ungefär.
Fast vi lyfter inte förrän 15:40 men har några stopp på vägen.
17:10 den 20:e augusti är vi framme i Hong Kong (deras tid), det skiljer 6 timmar nu när vi har sommartid.

Dan före doppare dan

Imorgon bär det av, jisses behöver jag säga att jag är något nervös?
Det pirrar i hela kroppen, från topp till tå. Jag är spänd, nervös, glad, lite rädd men mest helt överlycklig.
Det kommer bli jobbigt att vara borta från familj, vänner och dig men det är bara 4 månader och 4 dagar.
Jag ska överleva :)
Nu ska jag slänga upp lite bilder från festen i lördags, det var roligt, galet och ännu roligare.
Kvälln slutade med en oväntad å pinsam taxitur till hemlig ort och en kropp som nu är mer blå än vit.
Nej jag blev inte nerslagen, om man inte räknar alla som hoppade på mig och moa under millencolin konserten.
Det var galet, kul men galet. Slutade med att våra vänner vakterna fick slunga oss över staketet då folk blev galna och hoppade på oss. Det finns bevis på att dom faktiskt hoppade på oss, och vi har bara oss själva att skylla.
Så vad hände annars då? Det var lite hat, men mer kärlek och när jag och moa funderade idag på vilka vi umgicks med så kan vi bara komma på oss själva. Men vi träffade visst lite annat folk också...
Och kvällens fråga, vart höll Pissie hus?:)

Finns inte ord för hur jag kommer sakna dig

kommer sakna dig som tuuuuuuuuuusan
hur ska jag klara mig utan en av mina bästa vänner och min största idol?
om du bara visste hur mycket jag ser upp till dig
men jag kommer hem igen, å du då! gbg?;)



majken, hon som tar hand om mig, JÄMT!
me and my gang, verkligen.
Hur ska jag klara mig utan dig?
å ta det lugnt med fåren, å förhoppningsvis så kan vi ringa på vanligvis och slippa använda skon ;)



I am a rock star
I got my rock moves
passande låt tycker jag haha.




Fest bilder

Två avskedsfester har hunnits med.
En förra fredagen i västerås. Och jag kommer sakna mina tjejer så himla mycket, ni finns alltid alltid där och det är helt otrolig vad roligt vi har. Tom när vi pluggar :) Ni är sånna som man bara klickar med och ni är anledningen till att jag aldrig aldrig någonsin kommer ångra att jag valde mälardalens högskola.

I love you guys


 emma, josefine, elin <3

Hejdå . .

..karaktären, shopping behovet tog över idag.
Ha-begär så det bara skrek, hjälpte inte heller att jag inte blev stoppad.
Så det blev en jacka, en riktigt riktigt riktigt snygg jacka.
Love actually jacka tom, helt underbar.
Får bo i en hemlig garderob på hemlig ort tills jag kommer hem från HK.

Ibland är det skönt att inte ha karaktär också, och ångesten försvann rätt fort.
Billigare kväll imorrn helt enkelt, eller inte.. det är ju inte för intet som man jobbar på GM.
Hallelulja för personalpris i baren å gratis inträde



Tvättstuga

Idag tvättade jag i en tvättstuga för första gången i mitt 20 åriga liv. Det låter rätt hemskt egentligen med tanke på att jag bott i lägenhet sen jag var 13 och lite till. Men jag har haft en snäll mamma som tvättat åt mig när jag bott hemma, och när jag bodde själv så hade jag ju lyxen av att ha en egen tvättmaskin.
Och tro mig, det är lyx. Att kunna tvätta när man vill, slippa boka tvättstuga och hålla på.
Riktigt vuxen har jag väl inte blivit eftersom mamma bokade åt mig men jag tvättade i alla fall själv. Och det var inte alls nå jobbigt, går ju rätt fort när det finns flera olika maskiner och ett torkskåp.

Och nu är mitt rum rent och fint också, nu borde bara mamma komma hem. Hon har varit vid resebyrån i 2½ timme, hon kanske åkte till Hong Kong direkt istället för 20:e oktober. Det känns hur bra som helst att mamma och mormor kommer och hälsar på efter halva tiden. Först ska dom hälsa på släkt i Shanghai, sen flyga till mig och fira min födelsedag.
Och Leas föräldrar kommer till HK ungefär samtidigt :)

Berättade för mamma igår vad jag ska göra när vi kommer till HK och hon blev inte det minsta förvånad, hon hade det på känn. Så bra känner hon mig :D och det ska bli grymt kul.

Dags för löning snart, ha-begären är många. Men känns riktigt onödigt att shoppa innan man kommer till HK, allt är ju relativt mycket billigare där. Och fick ju några slantar från CSN men dom får jag då verkligen inte röra. Lite drygt att få allt i en stor klump summa, det är tur att man har karaktär....

Mamma Mia



Igår var en bra dag, hade lite tråkigt i början så jag städade lite och gjorde någon annan glad. Skar mig på ett fläktfilter som var mindre fräscht så jag fick ett riktigt köttigt sår. Okej nu överdriver jag lite, men blödde gjorde det i alla fall.
Sen åkte vi på bio, såg Mamma Mia. Den var så himla bra! Inte bättre en sex and the city, men snäppet efter. Och man blev så lycklig :) Helt klart värd att se, mamma grät tom en skvätt, ingen överraskning direkt :)
Så nu har jag sett 3 mycket bra filmer den senaste tiden : satc, the dark knight och mamma mia.
Sen såg jag att madagaskar 2 ska komma, så den ska jag tvinga Lea se med mig i Hongkis. Behöver nog inte tvinga henne direkt :)

5 dagar kvar, och idag ska jag få mycket gjort. Tvätta, ringa Ica om inte mitt bankkort kommit och äta med släkten. Kanske hinna titta på lite MP med majk också.

Om jag redan saknar dig, hur ska det då bli om några dagar?

I fredags var det fest, ska slänga upp lite pinsamma bilder sen. Och på lördag är det fest igen :) Det ska bli riktigt kul att gå ut på GM och få träffa massa gamla kändisar :D

Igår kväll när jag somnade så somnade jag lycklig, och imorse när jag vaknade så vaknade jag lycklig.
Nej nu ska jag städdansa vidare och sen tvätta.


Dagens sanning : 87:or har roligare helt enkelt och BMB är segast på att lägga upp vimmelbilder

Dags att erkänna..

att jag tycker att denna låt är riktigt bra, haha. Å så insåg jag en sak idag, folk säger fortfarande donar. Det kan nog vara världens hemskaste, fulaste ord någonsin..ungefär som kram, vilket jag och Moa vet bara betyder en sak


http://www.youtube.com/watch?v=NoKPi8xtyjA

Små onda djävlar dansar och jag, jag dansar med

Jag är trött, så trött hela tiden. Vill bara sova i en veckas tid och vakna upp helt utvilad. Och sover gör jag verkligen riktigt djupt. Men jag har inte tid att sova, har ju rätt mycket att göra och är extremt dålig på att uppdatera här. Men om 6 dagar åker jag och då ska jag vara lite bättre på att uppdatera, det är ju då bloggen kommer användas för det som den ska.. nämligen att uppdatera alla nära å kära vad som händer i Hong Kong.

Lea står för dramatiken har vi bestämt, lycka till säger jag. Alla vet vl att det är jag som är drama queen?:)
Nej, men det ska bli riktigt skoj. Och jag har börjat bli nervös, humöret är riktigt svängit och jag kan inte riktigt slappna av utan känner hela tiden att jag har massa saker jag måste göra.
Att bara sitta som nu känns som bortkastad tid. Fast just idag har jag inge val, så det kanske är lika bra. Kanske borde städa?

Ikväll ska vi på Mamma Mia, bara hört bra om den så hoppas att den är så bra som det sägs!
Och igår var jag till Västerås med mamma, moster, cassandra och adam. Tog en liten spruta också, och fick veta att jag minsann är försynt. Men min moster och mamma fick mig att se bättre på saken, dom är ju likadana dom :)

nej 6 dagar kvar, ojoj

300 km/h

Känns som att livet bara spinner på, hinner inte med allt jag vill på ett och samma dygn.. önskar det fanns mer tid. Vill hinna umgås med alla, låter väl som att jag kommer vara borta en evighet men egentligen är det ju bara 4½ månad. Men att inte träffa dom man älskar på 4½ månad känns ändå lite som en evighet.
Så jag försöker, skulle vilja dela på mig. Då vore det lite lättare att kunna tillmötesgå alla.

Har i alla fall hunnit med en underbar 2 dagars tur till skara (kunde inte ha blivit bättre, fick tom fint väder på bad-dagen), fika med efterlängtade 'kusinen' Madelene och en rolig tripp till borlänge med massa bad (behöver jag påpeka att jag blev som 10 år igen?).

Imorgon är det fest i Västerås, i veckan ska jag försöka ha lite quality time med mammy dearest, äta middag med släkten, slipa väggar, packa, tvätta, ta spruta, hinna träffa massa annat efterlängtat folk och ha fest i Fagersta. Ja som sagt, om jag bara kunde dela på mig..





Jag önskar bara att du kunde höra av dig ibland , så att jag slapp känna att jag är den enda som försöker. Du ber om ursäkt om och om igen, men ingen förändring sker

Guese who's back

japp då var man tillbaka i fagersta i ca 2 veckor, började hemkomsten med att dyka upp lite smått oväntat på Gm och träffa lite folk och det viktigaste av allt, stå längst fram å sjunga voyage voyage, ella ella, deschante och några andra låtar. Trots playbacken som inte fungerade som den skulle och det massiva trycket bakifrån så var jag riktigt glad.
Hon var lika bra live som hon är på skiva :) å så fick jag träffa majken lite hastigt. Mer på söndag, blir nog ett melrose place maraton. Pinsamt dåliga skådespelartalanger sådär i början, men har bara tjuvkikat på ett avsnitt..

Först dagen på semestern idag, och det regnar i alla fall inte men närapå. Riktigt trist, fast bra eftersom jag har rätt mycket att fixa. Måste packa upp alla mina kläder, vilket kan ta några timmar. Men ska nog åka och gulla med T istället, Världens sötaste. Och hinna träffa Cassandra å Gabriel och min inte alltför gravida moster.
Attans att ungen ska pluppa ut efter jag åkt, men då har den hunnit bli jätte söt tills jag kommit hem.

19:e augusti klockan 15:40 lyfter vi från Arlanda. Jag tror att nerverna börjar komma nu, mest inför hur tusan jag ska lyckas packa. Men nu har jag i alla fall studieförsäkrat och fixat allat hoppas jag. Fick också veta att jag kommer bo på PolyU Student Halls of Residence, vilket är kanon eftersom det var där vi ville bo.

Nej om jag skulle ta och styra upp min garderob. Det är såå skönt att vara hemma hos mamma, paradise.
Och jag är faktiskt riktigt lycklig :) och hur ofta kan man säga det? alltså att man är riktigt riktigt riktigt lycklig?


Hejdå Frysen och termobyxor



Hello HK och 40 grader varmt!


Du kan vara

Idag är jag uppe med tuppen och rätt glad att jag lever. Tog en vansinnes tur genom en korsning på Emmas cykel igår hem från jobbet, och vill bara tala om att både jag och cykeln lever och mår bra. Tur för mig att jag inte pajjade ännu en cykel, men att cykla utan bromsar är inte att rekommendera. Speciellt när man inte har vanan inne och extrem otur när det gäller cyklar haha. Förövrigt så känner jag mig hur duktig som helst som cyklade både till och från jobbet..har hänt en gång och den gången talar vi inte om..

Sista dagen idag också, äntligen. Fast jag trivs på jobbet, eller till och från, men oftast. Men min kropp orkar inge mer, speciellt inte eftersom vi jobbade över en timme i onsdags. Men hoppas på att få sluta tidigare idag. Kanske till och med hinner med en spelning med Kate Ryan och få se en full mammy. Vet inte om det är riktigt värt det ;)
Har längtat till fredag hela veckan, eller kanske i 5 veckor? men inte bara av en anledning. Får äntligen komma hem, har verkligen haft Fagersta-längtan. Men den går väl över efter en eller två dagar.
Efter idag så är det dags att längta till tisdag :) . . och 19:e augusti så klart.
Dags för mig att fatta att jag ska åka snart kanske?

Bra för mig att jag har en levande väckarklocka som heter Sigge . . dåligt för alla andra som jag ringer och väcker :D

RSS 2.0